logo
Home
Omgeving
prijs
agenda
reservering
Winter
blank


 Welkom in Zschopau

Zschopau vanaf berg

Intro

Eind 2006 hebben we een woning gekocht in Zschopau. Hier zijn we door toeval terecht gekomen. We kwamen in contact met iemand die in Zschopau een camping wilde beginnen. Helaas is dat niet gelukt. Wel hebben wij daardoor de mogelijkheid gekregen om zelf, middels onze woning, het toeristische Erzgebirge te ontdekken. Dit kan op nostalgische DDR wijze tegen nostalgische EUR prijzen.

Het huis

Het huis is een zogenaamde 'Mehrfamilien wohnung' en staat midden in het centrum van het stadje. Dit houdt in dat het huis uit meerdere appartementen bestaat. In ons geval gaat het om 3 appartementen. Één appartement beneden en twee boven. Het huis is zo'n 300 jaar oud en gebouwd op de oude stadsmuur. Eerst is het eigendom geweest van de tegenoverliggende kerk. Deze had de woning in z'n geheel in gebruik als diakonie. Later is het privé bezit geworden. In die tijd was het een fabriekje voor handschoenen. Hierbij werd op de begane grond geproduceerd. Boven woonde de bedrijfsleider. Ook waren er nog een tweetal banken in gevestigd. In de nadagen van het DDR tijdperk zijn twee appartementen in gebruik geweest door de 'jugendschutzbund', een soort kinderbescherming. Van deze historie is op verschillende plekken in het huis wat terug te vinden. De gevel moet nog gerenoveerd worden. Maar van binnen is al veel veranderd.

huis2010

Het appartement beneden is wellicht uw toekomstig vakantieverblijf. Het beschikt over een woonkamer, slaapkamer, keuken, douche/bad en een hal. De woonkamer is royaal van grootte. Het beschikt over een zithoek en over een eetstel. Daarnaast is er in de woonkamer een heerlijke kachel. Deze kunt u stoken op hout of op kolen. Ook is er natuurlijk een radio en televisie aanwezig. Hier kunt u kijken naar Duitse televisiezenders of een boek (Nederlands) lezen. Er is een breedband internetverbinding. U kunt uw eigen meegebrachte smartphones, tablets of laptops (draadloos) verbinden met het internet. Uiteraard zonder extra kosten.

De slaapkamer beschikt over een tweepersoonbed, een stapelbed en een hanglegkast. Uiteraard heeft de kamer verwarming middels electriciteit. Ook aan een klokradio is gedacht.

De keuken beschikt over een koelkast, aanrecht, vier pits electrische kookplaat, waterkoker, magnetron en afzuigkap. Daarnaast zijn vrijwel alle zaken die u in de keuken nodig heeft aanwezig. Van Senseo-apparaat (maar ook een traditioneel koffiezetapparaat) tot eierkoker. Van kookwekker tot knoflookpers.

De badkamer is geheel nieuw gemaakt in 2010. Er is bad waarin ook gedoucht kan worden. Daarnaast is er een wastafel, spiegelkast en toilet. Ook hier is een electrische verwarming aanwezig.

Woonkamer 2013


Het appartement heeft één slaapkamer. Deze is momenteel ingericht met 1 tweepersoonsbed en één stapelbed. Dus 4 slaapplaatsen.

slaapkamer2013

Internet

De woning beschikt vanaf juli 2009 over een internet aansluiting. Er is een 8 MB aansluiting aanwezig. Deze is wireless beschikbaar. Meer info? mail gerust!

Verwarming

In het DDR tijdperk heeft wel onderhoud en renovatie plaatsgevonden. Echter, één en ander is wel anders dan wij gewend zijn. Alles is volledig functioneel. Voor directe warmte hebben we een houtkachel. En er zijn electrische verwarmingen aanwezig

Wassen

De woning beschikt over een wasmachine en een wasdroger. Met daarbij een stijkplank met strijkijzer. Ideaal natuurlijk, want u hoeft dan niet zoveel kleding meenemen of het weer schoon mee naar huis nemen!

Buiten

 Het appartement staat midden in het centrum. De coördinaten voor Google earth zijn:  50°44'52.88"N en  13° 4'5.17"O. Het adres is: An der Kirche 4; 09405; Zschopau; Duitsland. Achter is geen tuin. Voor is de straat verhard. Er is parkeergelegenheid voor 3 auto's. Daarnaast is er gelegenheid om buiten voor de woning te zitten. De woning bevindt zich op een doodlopend stukje. U zult dus geen hinder ondervinden van verkeer of passanten. Nadat we een nieuwe rioolaansluit gerealiseerd hebben is er tevens een terras buiten gecreerd. Dit was ook mogelijk omdat na vier jaar de restauratie van de kerk bijna voltooid is. De kerk is uit de steigers. Op dit moment wordt de binnenkant van de kerk gerenoveerd.

terras